Задържаха в ареста апаш, извършил 5 грабежа за 4 дни 

Районният съд в Монтана наложи постоянна мярка „Задържане под стража“ на младеж, обвинен в серия взломни кражби, сред които и кражба на пари от храм в Монтана. 22 годишният И. С. Д. от Дряново е извършил пет взломни кражби в рамките на 4 дни в края на май в областния град. 

В нощта на 29 срещу 30 май той разбил входната врата на църквата "Св.Св. Кирил и Методий", откъдето  откраднал 743 лева  - приходи от продажба на свещи, и метален кръст. В дните преди това същият разбил още четири входни врати и  кражби на ваучери за храна, мобилен телефон, парфюми и пари от офиси на потребителна кооперация, козметична фирма и фирма за агропазарна информация  в областния град. 

На  31 май  крадецът разбил и врата на адвокатски офис в Монтана.  След последния си взлом рецидивистът е бил задържан от полицията, срещу него е образувано досъдебно производство  и е задържан за 72 часа. Районна прокуратура – Монтана е внесла в РС искане за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“.  След като се запозна със събраните досега доказателства Районен съд обяви искането на прокуратурата за основателно.  

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Огнян Стоенелов

Този уебсайт използва "бисквитки"