Задържаха Динко от Ямбол за агресия срещу мним инвалид

Полицията в Несебър задържа 36-годишния Господин Вълев, по известен като Динко от Ямбол. Причината – разпространен видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как Динко удря мъж, представящ се за инвалид и просещ на входа на хипермаркет в село Равда, съобщи БНТ.

Служители от РУ Несебър са се самосезирали и са образували досъдебно производство за хулигански действия, посочват от полицията. 36-годишният Вълев е задържан за срок от едно денонощие. Той е дал и обяснения за действията си.

Към момента продължава работата по установяване на просещия мъж, свидетели на хулиганските действия, както и самоличността на снималото клипа лице. По случая е сезирана и Районна прокуратура - Бургас.

На видеокадрите се вижда как Динко разобличава, плюе и шамаросва просещ инвалид менте пред хипермаркет в курортното селище. Той удря шамари на „инвалида“, след което го изсипва от количката. Мъжът стъпва на видимо здравите си крака и се втурва да събира разпилените по тротоара монети. Динко го наплюва и пита: Защо лъжеш ти, бе?". Много от потребителите в социалните мрежи определиха това като самоуправство, раздаване на правосъдие и налагане на агресия.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"