Задържаха куриер на телефонни измамници, измъкнал 10 000 лева от дядо

Задържаха куриер на телефонни измамници, измъкнал 10 000 лева от дядо, съобщават от МВР.

При операция на служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра е установен 26-годишният Е.В., заподозрян в съучастие в извършване на телефонна измама. Арестът му е осъществен със съдействието на русенски полицаи.

В следобедните часове на вчерашния ден, докато пътувал с личния си автомобил „Мерцедес” в посока Русе, мъжът бил спрян на изграден контролно-пропускателен пункт в района на община Сливо поле. При претърсване в автомобила му била намерена сумата от 10 000 лева, придобита същия ден чрез въвеждане в заблуждение на 88-годишен силистренец.

Вчера възрастният човек получил обаждане на домашния си телефон по сценария „участие в полицейска операция по залавяне на телефонни измамници“. Той повярвал на думите на мнимия полицейски служител, който поискал от него да постави в найлонов плик наличните си пари и да го завърже за портата на двора си. Пенсионерът изпълнил заръката, поставяйки в плика 10 000 лева, след което, съгласно дадените му указания, бързо се прибрал в дома си, за да не пострада в очакваната престрелка при задържането на измамниците.

Придобивайки информация за случая, служителите на сектор „Криминална полиция” предприели незабавни действия, в резултат на които със съдействието на русенските им колеги Е.В. бил задържан, а отнетата сума - намерена и иззета.

На този етап на разследването се смята, че задържаният е участвал в извършването на телефонната измама в ролята на куриер. Той е познат на органите на реда с извършване на дребни кражби в миналото.

Разследването на цялостната престъпната дейност продължава, провеждат се оперативно-издирвателни действия по установяване самоличността и на други, съпричастни по случая.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"