Задържаха руснак, готвил саботаж на Олимпийските игри в Париж

Френската полиция арестува вчера руснак, заподозрян, че е подготвял актове на „дестабилизация“ по време на олимпийските игри в Париж.

40-годишният мъж е задържан и поставен под съдебно разследване по подозрение в „организиране на събития, които могат да доведат до дестабилизация по време на олимпийските игри“, съобщи за Франс прес източник от държавната прокуратура, пожелал да не бъде назоваван. 

Източникът заяви, че е започнало разследване за „предаване на разузнавателна информация на чужда сила с цел предизвикване на враждебни действия във Франция“, като добави, че престъплението се наказва с до 30 години затвор, предаде БНР.

Прокурорите уточниха, че при посещение в дома на мъжа са открити доказателства за предполагаемите планове. Те не дадоха никакви подробности за предполагаемия заговор, освен че той не е терористичен по своя характер и че специализираните прокурори по антитероризъм не следят случая.

Властите са разследвали над един милион души, включително спортисти, треньори, журналисти, доброволци, охранители и дори местни жители в близост до местата на провеждане на събитията преди Олимпийските игри, заяви министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин пред седмичника Paris Match във вторник.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"