Заловиха двама непълнолетни вандали, потрошили и ограбили 4 коли в Пловдив

Двама непълнолетни тийнейджъри - на 14 и 15 години, се оказаха авторите на няколко взломни посегателства от автомобилите в квартал "Тракия" в Пловдив, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

В рамките на организираните оперативни и издирвателни действия криминалистите от Пето РУ на МВР са влезли в дирите на двете момчета, които по първоначални данни от началото на месец март са откраднали различни вещи от 4 леки автомобила. При огледите е установено, че кражбита са извършени по идентичен начин - чрез разбиване на страничните стъкла.

Сред пострадалите собственици на коли е и семейство инвалиди, чийто "Форд Фиеста" бил разбит пред блока им в жк "Тракия". По случаита са образувани досъдебни производства, а материалите са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив. Изяснява се съпричастността на двамата непълнолетни и към други подобни престъпления.

Други двама непълнолетни, на 14 и 16 години, пък са заподозрени за грабеж с употреба на сила на мобилен телефон от 18-годишен юноша. Посегателството било извършено в началото на месеца на бул. "Цариградско шосе", а в хода на съвместното разследване криминалистите от Пето и Четвърто РУ на МВР установили извършителите на грабежа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата, а работата по него продължава разследващ полицай от Пето РУ.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"