Заловиха пенсионер-измамник, прибирал парите на баби и дядовци

Бдителен ломчанин устроил капан на апаша с връзка вестници

Полицията в Лом разкри и арестува 67 годишен мъж, работел като муле за банда телефонни измамници. Макар и сам на възраст, посредникът обикалял адреси в Монтана и Лом и прибирал хвърлените от пенсионери пликове с пари и злато. Белокосото „ муле” влязло в капана на истинските служители на МВР преди няколко дни, когато непознат позвънил в дома на ломчанин, представил се за полицай и поискал пари, за да бъдат заловени на място група измамници. Стопанинът привидно се съгласил с мнимото ченге, но веднага се обадил в Районното управление, натъпкал в найлонов плик връзка вестници и ги оставил до контейнер на улицата. Малко по-късно на мястото пристигнал с лек автомобил Светли И. и прибрал пакета.

Но преди още да потегли белезниците щракнали на ръцете му. При обиска и разпита на заловения посредник станало ясно, че в началото на миналата седмица той е прибрал плик с 4000 лева, около 2000 евро, златна монета и златни обици, оставени от 73 годишен дядо до кофа за смет в Монтана. Мулето предало парите на измамниците, но оставило за себе си златото и част от банкнотите. Те са намерени и иззети. Полицията продължава работа по случая и изяснява участвал ли е Светли И. и в други измами, както и контактите му с „ало апашите”, които най-вероятно действат от Румъния.

През последните дни област Монтана е залята от атаки на телефонни измамници. Мошениците звънят денонощно на пенсионери, но повечето от тях ги разпознават, казаха криминалисти. Само в сряда 73 годишна баба от село Равна и 79 годишен дядо от село Славотин са подали сигнал на тел.112, че са получи обаждания от хора, представили се за служители на МВР, които искали съдействие за залавяне на престъпници.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"