Заловиха четири момчета, избягали от социален център в Берковица

Четири момчета избягали от социален център в Берковица. Преди да поемат по пътищата на страната обаче хлапаците разбили кухнята на дома и се запасили с продукти. Бегълците са заловени, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Монтана.

В неделя вечерта дежурният в Центъра за настаняване от семеен тип в Берковица подал сигнал в Районното управление на полицията, че деца, настанени в дома, са разбили две врати, задигнали от кухнята и склада към нея консерви и хранителни запаси и изчезнали с плячката си.

Пристигналите на мястото служители на МВР веднага започнали издирване и не след дълго автопатрул заловил на изхода на Берковица към София 18-годишния Светослав Т., Гюнай К./16 г./ и 15-годишните Северин Р. и Ангел И.

При обиска им са били намерени откраднатите продукти. Четирите непълнолетни момчета са задържани за 24 часа в помещение на полицията в предбалканския град. Най-вероятно момчетата са смятали да търсят свои близки в родните си места, смятат полицаи. Центърът за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Берковица е открит през 2010 г. и в него живеят 14 непълнолетни, лишени от родителски грижи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"