Заловиха шестима, обирали магазини в столични молове

Само за пет дни

Сред обирджиите има и деца, краде се по поръчка

Стоките се пласират във фейсбук групи

Шестима крадци, обирали магазини в големи търговски обекти в София, бяха заловени от криминалисти от СДВР само за пет дни. Сред апашите има и деца на 15 и 17 години.

Първо на 8 юли служителите на “Улична престъпност” - СДВР засекли пред търговски център на бул. “Ал. Стамболийски” две момичета - на 15 и 17 години, малко след като задигнали стока. Ден по-късно била заловена 30-годишна жена, натоварена със стока от магазин за обувки в кв. “Ситняково”. На 10 юли около 14 ч в голям магазин на популярна марка облекло в района на ул. “Пиротска” криминалистите арестували 50-годишен мъж, с криминално досие. В четвъртък вечерта служителите от сектор “Улична престъпност” са предотвратили още две кражби в мол на бул. “Черни връх”. Задържани са 17-годишно момиче и 28-годишна жена.

Само преди месец търговци отчетоха рекорден брой кражби от магазини. Според зам.-председателят на Българската ритейл асоциация Аксиния Баева имало магазини, които отчели 70% ръст на обири. Търговците твърдят, че апашите използвали специални приложения на телефоните си, с които заглушавали устройството за разкриване на обири на изхода на магазините. “Ако преди се крадеше на дребно, сега говорим за организиран бизнес. Дрехи и обувки се крадат по поръчка, след това се пласират във фейсбук групи и по други канали”, каза Баева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"