Зам.-председателят на НС Емил Христов: Все още няма внесен указ от президента за освобождаването на Младен Маринов

Имаме три внесени законопроекта от премиера Бойко Борисов. Все още нямаме внесен указ от президента Румен Радев за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Това каза зам.-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ Емил Христов преди гласуването на проектопрограмата за работа на депутатите.

„Ако указът се внесе днес, утре ще бъдат гласувани и трите законопроекта. Ако не, ще гласуваме само двата законопроекта“, обяви той.

С проектите се предлага Народното събрание да освободи Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството и да избере Петя Аврамова за поста, да освободи Ивайло Московски като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и да избере Росен Желязков за транспортен министър и да освободи Валентин Радев като министър на вътрешните работи и на негово място да избере Младен Маринов.

Очаква се депутатите да разгледат предложението като първа точка на пленарното заседание в четвъртък. Така ако президентът Радев не внесе указа за освобождаване на Младен Маринов, депутатите ще гласуват само промените в министерствата на регионалното развитие и на транспорта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"