Западен парк е като нов след ремонта

Зеленото пространство вече има Акт 16, предстои засаждането на нова растителност

Сред най-атрактивните зони ще са тези с алпинеума и сухото езеро

Зони за пикник и площадка за кучета

Западен парк вече е отворен за посещения от столичани. Продължителният ремонт там приключи и преди 10 дни обектът е получил и Акт 16, обяви директорът на “Зелена система” Димитър Данчев.

От Столична община са готови и с плана за озеленяване на парковото пространство, но се изчакват още няколко дни за подходящото време.

Реконструкцията на Западен парк започна в началото на юни 2018 година, а срокът за изпълнение бе 365 дни. Изпълнителят обаче получи констативен протокол за отстраняване на някои нередности по ремонта, припомни Димитър Данчев.

Столичани алармираха Столична община, че в парка все още се забелязват открити тръби с кабели, незатворени изкопи и отворени шахти. Стойността на проекта бе 8,8 млн. лв. по ОП “Региони в растеж” и още 2 млн. лв. съфинансиране от Столична община.

Сред най-атрактивните зони ще са тези с алпинеума и сухото езеро, строено през 60-те години. Западен парк е разположен на 530 декара с 11 подобекта.

След реконструкцията в него ще има кътове със заведения, розариум, сух фонтан, цветна изложба, детска площадка, зона за пикник, площадка за кучета и зелено училище със амфитеатрална сцена. Обновена е и подземната структура - електромрежа, водопровод, 4000 м канализация и др.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"