Започва дело за убийството на наркобос

Бабата обжалва четири годишната си присъда за разстрел на бившия си приятел

Дело за убийството на Иван Попов, по прякор Костов, от Поморие, започва във вторник в Апелативен съд – Бургас. Производството е образувано по протест на прокуратура. Присъдата е обжалвана от подсъдимия Димитър Д., по прякор Бабата. Той бе признат за виновен, че е застрелял наркобоса Костов. По ирония на съдбата, двамата били близки приятели, но два дни преди екзекуцията се скарали.

Бабата е претърпял тежка операция и живее само с един бъбрек. Въпреки, че аверът му Костов знаел това, при спречкване за дрога, го нападнал и удрял с гумен чук в корема.

Болният Димитър побеснял и малко след това, на 15.11.2015 г., но вече въоръжен с пистолет се срещнал с наркобоса.

Около 19:40 часа, в Поморие, на булевард „Яворов“, Костов вечерял с приятели, но видял Бабата и излязъл пред заведението, за да се разправят. Тогава Бабата стрелял в него.

Иван Попов- Костов паднал покосен от куршумите.

Стрелецът бе осъден на лишаване от свобода за срок от четири години при първоначален общ режим. Димитър Д. е оправдан по първоначално предявеното му обвинение за умишлено убийство. Подсъдимият е признат за виновен и в това, че на неустановена дата придобил и до 15.11.2015 г. в гр.Поморие държал огнестрелно оръжие и боеприпаси – 9 броя патрони без да има за това надлежно разрешение.

Димитър Д. е осъден да заплати на гражданския ищец М.И. сумата от 100 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените от престъплението.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"