Започва кампания за популяризиране на „еЗдраве“ в Стара Загора

Институциите в Стара Загора канят на срещи в парка

Среща за популяризиране на електронното здравно досие и приложението „еЗдраве“ ще се състои на 4 и 5 септември в Стара Загора, съобщиха от местната администрация. Общината съвместно с РЗИ, „Информационно обслужване“ и БЧК ще разяснят на гражданите възможностите на „еЗдраве“, които осигурява приложението с достъп до личното електронно досие. От 9,30 до 13,30 часа в парк „Пети октомври“ през двата дни институциите ще отговарят на въпросите на старозагорци.

Мобилното приложение „еЗдраве“ е разработено от екип на здравното министерство. Дигитализацията на системата ще позволи да се намали административната тежест на ангажираните специалисти. Тя ще подобри и достъпа на хората до здравна информация и услугите в сектора. Досега този достъп бе възможен единствено чрез квалифициран електронен подпис /КЕП/.

През този месец стартира новият модул „Дигитална грижа за пациента“, както и новият начин на сдвояване на електронното пациентско досие с мобилно устройство. Новата функционалност ще подмогне предоставянето на персонална грижа и ще е полезна за потребителите на здравни услуги, като им напомня чрез нотификация за профилактичните прегледи, услугите и изследванията в тях, покрити от НЗОК. Очаква се, че това ще подобри здравните показатели на пациентите.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"