Започва Международният филмов фестивал "BIFF 24"

Вълнуващ тематичен уикенд за туристите

Предстоящият уикенд в Бургас ще обедини стартът на Международния филмов фестивал (BIFF`24), вълнуващ плувен маратон, който ще се проведе на Морска гара и Бирен фест на Минералните бани, чието пето издание ще представи наши и чуждестранни пивоварни.  Според последната и най- нова информация, в морето, по време на маратона, ще скочат над 200 участници.
Международният филмов фестивал Бургас е сред най-чаканите летни събития, което среща публиката със свежи таланти и утвърдени имена от киноиндустрията. Събитието стартира на 19 юли и ще продължи чак до 25 юли с 40 филмови заглавия и съпътстващи модули.
Входът е свободен, а локациите са Културен дом НХК и Морското Казино. Част от гостите на фестивалната седмица са:  Константин Божанов  (жури на фестивала), чийто филм “Безсрамните” направи премиера в  секцията "Особен поглед” на фестивала в КАН, а Анасуя Сенгупта, спечели наградата за на-добра актриса. Те ще бъдат в компанията на Юлиан Вергов, който също е в състава на журито, румънската режисьорка Катринел Данаята, италианският режисьор Карло Сиропи - носител на редица международни награди, режисьора Венцислав Сариев и Бора Давутлуоглу от фестивала „ Adana Golden Boll”.

 Плувен маратон "Порт Бургас"

Освен под егидата на киното, предстоящият тематичен уикенд ще е точно за обичащите да плуват. Той ще се запомни и с 
вълнуващ плувен маратон. На 20 юли  ще се проведе едно от най-горещите спортни събития - плувен маратон „Порт Бургас“.  Организатор e КПС "Победа" с маратонеца и световен рекордьор Цанко Цанков, с подкрепата на Община Бургас, Военноморски сили на Република България и Порт Бургас.  Вече са се записали участници от Украйна, Русия, Северна Македония, Турция, Германия и Австрия. Маратонът ще се проведе в две дистанции - 1000 м и 3000 м. в акваторията на Морска гара.
Тематичният уикенд ще бъде допълнен с петото издание на Бирения фест на Минералните бани, по време на който ще се представят 19 елитни пивоварни от България, Германия, Нидерландия, Кипър и Румъния. 
 
 
 
 
TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова Кехайова

Този уебсайт използва "бисквитки"