Започва процесът срещу сина на Байдън: Хънтър е обвинен в укриване на данъци за 1,4 млн. долара

Синът на президента на САЩ Джо Байдън, Хънтър Байдън, ще бъде съден в четвъртък в Лос Анджелис в наказателен процес, в който е обвинен в укриване на данъци в размер на 1,4 милиона долара.

Байдън младши пледира невинен. Той беше обвинен през декември 2023 година като част от мащабно разследване на неговите финанси и бизнес сделки. Така Хънтър се превърна в първото дете на действащ президент, изправено пред криминални обвинения, пише Agerpres.

Процесът в Лос Анджелис идва, след като Хънтър Байдън беше признат за виновен в Делауеър за незаконно закупуване на огнестрелно оръжие, докато е бил на наркотици - присъда, която той обжалва.

Точно присъдата в Делауеър може да му донесе по-тежко наказание, вече като рецидивист, ако бъде признат за виновен в новия процес.

Наказателният процес в Лос Анджелис започва в четвъртък с избора на съдебни заседатели и се очаква да продължи от две до три седмици.

Хънтър Байдън е обвинен за неплащане на 1,4 милиона долара данъци от 2016 до 2019 г., като същевременно е "похарчил солидни суми за наркотици, ескорт и приятелки, луксозни хотели и имоти под наем, екзотични коли, дрехи и други лични вещи", пише в обвинителния акт.

Процесът може да хвърли светлина върху сътрудничеството на Хънтър Байдън с Burisma, украинска компания за природен газ, и други негови бизнес отношения, докато баща му е бил вицепрезидент.

В обвинителния акт се казва, че Хънтър Байдън е "спечелил солидни суми", докато е бил в борда на директорите на украинския индустриален конгломерат Burisma, както и в този на китайски фонд за частни инвестиции.

Байдън младши отрече каквото и да е неправомерно деяние. 

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"