Започна голямото рисуване със спрейове в Сливен

През ваканцията деца и младежи ще разкрасяват с графити бетоново речно корито

Голямото рисуване на графити в Сливен започна. За второ поредно лято деца и младежи ще разкрасяват бетоновото корито на река Асеновска в центъра на града. Начало на творческите занимания дадоха ученици от СУ „Константин Константинов“.  Техен организатор е Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Подготовката на децата е започнала още в началото на втория срок, когато е бил изготвен проектът за „речните“ графити. Учениците са били обучени на спецификите в работата. Вдъхновители на творческото им въображение са художниците Христо Георгиев и Елена Янкова. Идеята е младите майстори на спрея да уплътнят полезно свободното си време през ваканцията, като превърнат участъка от бетонираното корито на Асеновска в свое естетско, привлекателно място. На метри се намира специализираната скейт-площадка в града, където редовно се провеждат турнири и идват много гости от други градове.

Очаква се свои графити да изработят и младежи от други училища в града. Заниманията са отворени за родители, учители и хора от всякакви възрасти, които биха искали да помогнат и да подкрепят учениците – участници в проекта „Изкуство срещу вандализъм“ на Местната комисия. През миналото лято, когато работата започна, графити рисуваха над 300 деца и младежи.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"