Заради сеч на дървета в Борисовата градина: Граждани се събраха на протест пред Столична община

Граждани се събраха на протест пред сградата на Столична община заради сеч на дървета в Борисовата градина. 

Те носеха плакати с надписи: „Гарантиран широк обществен достъп до къпалнята „Мария Луиза“ чрез изкупуване или отчуждаване“, „Възстановяване на първоначалните функции на обектите в Борисовата градина“ и други.

Пред БТА независимият общински съветник Борис Бонев каза, че протестът се организира от гражданската група „Да спасим Борисовата градина“. Самият факт, че в най-важния, най-централния, най-стария и защитен от закона парк на София се допусна такова варварско отношение към дърветата показва, че институции дори в центъра на София няма, коментира той. 

Бонев каза, че настояват за налагане глоба на хората, които са допуснали незаконното изрязване на дървета, както и да не се случват спа центрове, хотели и други подобни строежи в Борисовата градина. 

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев е поискал кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, който е издал разрешението за премахване на дървета в парк „Борисова градина“, както и целият Съвет на директорите на дружеството, собственик на имота - Акционерно дружество "Парк Мария Луиза" АД, да се явят на днешното заседание на СОС, за да дадат обяснения за действията си по незаконната сеч до къпалнята "Мария Луиза". 

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"