Засадата на „Анфийлд“

Една година след терористичната атака срещу автобуса на „Борусия“ (Дортмунд), фенове на „Ливърпул“ с бомбички и пиротехниха потрошиха возилото на „Манчестър Сити“ пред „Анфийлд“. И ще донесат жестока глоба на своя клуб.

Истински страх преживяха Пеп Гуардиола и играчите му, когато бомбите строшиха предното стъкло. За секунди автобусът потъна в червен дим. За щастие никой от пасажерите не пострада. А по време на мача „Сити“ организира друг автобус, който да прибере отбора след четвъртфинала в Шампионската лига.

УЕФА веднага нареди разследване, тепърва дисциплинарната комисия ще решава за последствията. Юрген Клоп и „Ливърпул“ пък се надпреварваха в извиненията.

Клубът осъжда по най-строг начин сцените преди мача – написаха „червените“ в обръщение. - Извиняваме се на Пеп Гуардиола, футболистите и служителите на „Манчестър Сити“, които са били уплашени. Започваме наше разследване и ще окажем помощ на „Сити“, ако е необходима.“

От полицията в Ливърпул признаха, че има двама ранени служители на реда, които са влезли в ръкопашен бой с хулиганите.

Искам Пеп да знае, че „Ливърпул“ и истинските му фенове нямат нищо общо“, каза Клоп.

Благодаря на Юрген за извиненията – върна жеста Гуардиола. - След случилото се в Дортмунд, не очаквах, че ще говоря на такава тема отново. Знам, че това не е „Ливърпул“. Историята на клуба е много по-велика.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"