Затвор за мъж, блъснал две жени на зебра

Четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи Любчо Д. на 62 г. от Ямбол за това, че шофирал пиян, блъснал две жени на зебра в града и избягал с автомобила си. Едната от пострадалите жени е починала в болницата.

Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата, произнесена от магистратите от Окръжния съд в град Ямбол.

Катастрофата станала на 11.06.2016г. на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" с ул. "Драма", след магазин "Кауфланд". При слънчево време с добра видимост и суха настилка възрастният мъж, управлявайки „Фиат Палио“ след употреба на алкохол - 1,84 промила, връхлетял с автомобила си върху преминаващите по пешеходната пътека две жени. От удара телата на пострадалите били качени върху капака на автомобила, пренесени и отхвърлени от него напред и надясно, като паднали на пътното платно.

След инцидента подсъдимият избягал. Свидетел на катастрофата го последвал със своя автомобил и междувременно се обадил в полицията. Пострадалите пешеходки били транспортирани за медицинска помощ и лечение в болницата в Ямбол. Едната починала два дни по-късно.

Въззивната инстанция намали срока на наложеното на Любчо Д. наказание лишаване от право да се управлява МПС от завинаги на шест години.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"