Захарова: Включването  ми в списъка със санкциите на ЕС е подарък за Деня на защитника на Отечеството

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че смята включването си в списъка със санкции на ЕС „подарък за Деня на защитника на Отечеството“, предава ТАСС.

„Съобщението за включването ми в списъка със санкции, от гледна точка на евроатлантическия режим, е един вид подарък за Деня на защитника на Отечеството, на което служим вярно“, написа дипломатът в канала си в Telegram в четвъртък. .

Тя отбеляза, че решението за налагане на санкции е разработено отдавна.

"Знаех за това от "своите хора",  те дори намекнаха за това, опитвайки се да ме сплашат. Когато разбраха, че изнудването не работи, включиха механизма за санкции", допълни още Захарова.

„Какво искате от хора, които наричат улиците на името на терориста Дудаев и дават статут на политически бежанец на идеолога на севернокавказкия екстремизъм Закаев, забраняват излъчването на телевизионни канали и подкрепят нацистките режими, атакуват държави, убиват милиони цивилни? “, попита дипломатът.

„А какво искат от мен, на която и двамата дядовци преминаха през войната, воювайки срещу фашизма, и цялото семейство е безкористно отдадено на Русия?“

Захарова подчерта, че е невъзможно да не се види какво се случва в света.

"Престъпно е да не говорим за това. Много пъти сме виждали как съгласието с лъжите доведе до бедствия - следователно няма да ни принудят да мълчим", обобщи тя.

В четвъртък Европейският съюз наложи персонални санкции във връзка с признаването от Русия на ЛНР и ДНР срещу почти 400 представители на политическото, военно и икономическо ръководство на Руската федерация, журналисти и общественици. На всеки в списъка е забранено да влиза в Европейския съюз (ЕС) и да има достъп до неговата банкова система.

На 21 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че Русия признава суверенитета на ДНР и ЛНР. С техните ръководители бяха подписани договори за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"