Захарова обеща на Полша бърз отговор на затварянето на генералното консулство

Русия ще изработи отговор на закриването на руското генерално консулство в Полша, той ще бъде готов в кратки срокове. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, съобщават руски медии.

 „В тази ситуация ние също ще отговорим с всички заинтересовани ведомства, естествено, че този отговор ще бъде разработен, както и други отговори, в доста кратки срокове“, коментира Захарова думите на полския външен министър Радослав. Сикорски за липсата на право на Русия да отговори на затварянето на Генералното консулство в Познан.

По-рано Захарова пред руската информационна агенция призова полските дипломати да се подготвят за отговор, след като полското външно министерство нареди на десет служители на руското генерално консулство в Познан да напуснат страната след решението за затварянето му. До този момент в Полша действаха три генерални консулства на Руската федерация - в Краков на юг, в Познан на запад и в Гданск на север. В Русия остават отворени три полски консулства - в Калининград, Санкт Петербург и Иркутск. Освен това Сикорски не изключи евентуално експулсиране на руския посланик в бъдеще.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"