Захарова посочи провала на американското разузнаване да не предупреди за ескалация в Близкия изток

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи големия провал на американските разузнавателни служби, които не са предупредили за възможна ескалация на палестинско-израелския конфликт.

Захарова обърна внимание на факта, че в интервю за журналисти от американски телевизионни канали държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отказа да коментира грешните изчисления на разузнавателните служби, които не успяха да предвидят ескалацията в Близкия изток.

"Как е? Съединените американски щати разказаха на света за "инвазията" на Русия в Украйна за два месеца в края на 2021 г. и още два месеца в началото на 2022 г. И тогава Вашингтон пропусна най-големия военен сблъсък с най-близкия си съюзник , на чиято територия има хиляди американски граждани?Как така никой в ​​САЩ не каза и дума поне ден преди началото на сегашната ескалация в Близкия изток?Още една мистерия и по-лоша от убийството на Джон Кенеди“, написа Захарова в канала си в Telegram.

Захарова отбеляза, че „има много факти за ситуацията в Украйна, помпането на киевския режим с оръжие и осемгодишната подготовка на украинска територия за антируски плацдарм“.

„Следователно четири месеца преди февруари 2022 г. англосаксонците създадоха необходимия информационен фон, за да прикрият провокациите си, след което дадоха заповед на украинския президент Владимир Зеленски да засили обстрела на Донбас“, каза Захарова.

„Нека ви напомня, че американците имат сателити и военни бази навсякъде, включително в региона, тяхното министерство на финансите упражнява контрол върху банковото обращение на всички долари в света, разузнавателните служби извършват подслушване и следят оборудването и оборудването на американските ИТ компании, и най-важното, никой в ​​администрацията президентът на САЩ Джо Байдън никога не е подал оставка за такъв голям провал“, добави Захарова.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"