Захарова: Русия няма какво да прави в Съвета на Европа, докато НАТО го използва за пропаганда

Русия няма какво да прави в Съвета на Европа, докато организацията е инструмент на пропагандата на НАТО. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио "Спутник", предава ТАСС.

"Преди много време всичко се превърна в прах и гниене в Съвета на Европа. Тази организация стана просто инструмент на пропагандата на НАТО. Неведнъж сме говорили за това, структурите на Алианса и държавите-членки на Алианса, чрез съответните механизми на НАТО,  до голяма степен оформиха дневния ред в рамките на Съвета на Европа", допълни още Мария Захарова.

"Ние направихме своите стъпки, обяснихме ги. Във формата, в която съществува тази организация, Руската федерация няма какво да прави там."

Захарова подчерта, че ефективно и равностойно сътрудничество в рамките на Съвета на Европа е невъзможно поради факта, че НАТО използва тази платформа за своите информационни и политически кампании.

Във вторник Съветът на Европа съобщи, че са получили официално известие от Русия за оттеглянето й от организацията и за денонсирането на Европейската конвенция за правата на човека. По-рано руското външно министерство отбеляза, че недружелюбните към Русия държави от ЕС и НАТО, злоупотребявайки с абсолютното си мнозинство в Комитета на министрите на Съвета на Европа, продължават „линията на унищожаване на Съвета на Европа и общото хуманитарно и правно пространство в Европа."

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"