Захарова: Украйна изпълнява поръчката на англосаксонците за унищожаване на православната култура

Украинските власти изпълняват заръката на англосаксонците да унищожат православната култура, изгонвайки каноничната църква от Киево-Печерската лавра. Това се казва в разпространен коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Изгонвайки каноничната църква от нейния манастир, киевският режим изпълнява поръчката на англосаксонците за унищожаване на православната култура. Неслучайно западняците продължават цинично да избягват да осъдят действията на своите подопечни. Международната общност и съответните организации също позорно мълчат“, каза дипломатът.

Официалният представител на руското външно министерство подчерта, че украинските власти продължават войната с каноничното православие.

"На 9 август Икономическият съд на Киев удовлетвори иска на резервата на Киево-Печерската лавра срещу УПЦ за премахване на пречките пред използването на имуществото на лаврата. Това позволи на киевския режим да легитимира рейдерското нападение над манастира - на август 15, полицията конфискува три от сградите му - продължи тя. - След това заместник-министърът на отбраната Анна Маляр богохулно заяви, че православната светиня ще стане място за реабилитация на бойци от Въоръжените сили на Украйна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"