Защо Златан Ибрахимович изглежда млад?

Златан Ибрахимович е футболна легенда, а за това освен талант са му необходими много дисциплина и постоянство. Но помагат ли му същите "трикове" да изглежда млад дори и на 42 години?
Това е мястото, където неговата диета на първо място влиза в действие. Бившият футболист хапва бяло месо, пресни зеленчуци и плодове, позволява си и сухо телешко. Той обаче избягва всякакви замразени храни, дори сладолед, и яде тесто много рядко, както съобщава "Daily Mail".

Пропуска и рафинираната захар, като сам определя количеството на храненията с особено внимание. Той обаче съблазнява сам себе си с пица след изтощителна тренировка или мач. В други ситуации внимава стриктно, така че дори пицата да е в разумни количества, а пърженото и сладкото се избягват напълно.

Най-важно за него е качеството, тоест свежестта на храната.
Що се отнася до тренировките, Златан, вярвате или не, се регенерира с йога.

- Най-тежко ми беше, когато бях тежко контузен и не можех да тренирам така, както бях свикнал. Тогава открих йога. Свикнах с повече телесен контакт, движа се бързо. Йога беше ново предизвикателство за мен и го намерих за наистина положително. Трябваше да се науча да се охлаждам, да се движа бавно и различно, да се фокусирам... Беше много вълнуващо: научих умения и упражнения, които можех да прилагам на футболното игрище. Никога не трябва да се страхувате да опитвате различни неща - каза той в интервю за "GQ".

Той допълва диетата си с редовни тренировки по таекуондо, една от основните му страсти, която предава на синовете си Максимилиан и Винсент.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"