Звездата от “Дълбоката държава” Уолтън Гогинс: Живеем в опасни времена

Вторият сезон тръгва по FOX на 13.05 от 22 часа

Не говоря публично за политика

Уолтън Гогинс е един от най-добрите и търсени актьори за последните десет години. Той се прочу с ролите си във филмите на Куентин Тарантино “Джанго без окови” и “Омразната осморка”, както и с “Линкълн” на Стивън Спилбърг, “Ант-мен и Осата”, “Tomb Raider: Първа мисия” и други. Сега Гогинс е една от големите звезди в хитовия шпионски трилър сериал “Дълбоката държава”. Премиерния епизод на втори сезон ще бъде излъчен по FOX на 13 май от 22 часа. Интервюто с актьора е предоставено специално на “Труд” от FOX България.

- Господин Гогинс, разкажете ни за Вашия персонаж Нейтън Милър и втория сезон на “Дълбоката държава”?

- Нейтън Милър е много интересен човек. Той е “чистач” за дълбоката държава. Идва от ЦРУ и е прекарал цялата си кариера в контраразузнаването. Тези умения са много полезни за хора, които се опитват да манипулират или да местят шахматните фигури по дъската, за да получат това, от което се нуждаят. Нейтън Милър е много важен инструмент за дълбоката държава.

- Добър или лош човек е той?

- Мисля, че Нейтън Милър е човек, който вярва, че постъпва правилно. Вярва в държавата и смята, че държавата трябва да е на първо място. Мисля, че много хора, които работят в сянката на правителствата, споделят неговата гледна точка. Нейтън Милър защитава нашите интереси, въпреки че понякога го прави за сметка на либералните ни ценности, а това е много сложна позиция в живота. Освен това е любящ баща и съпруг. Обича семейството си толкова, колкото обича страната си, но понякога от него се иска да прави неща в работата си, които в много голяма степен противоречат на начина, по който се възприема в личния си живот.

- Размиват ли се двата свята за Нейтън?

- Да. Нейтън Милър е човек, който може да събаря царе, но трудно опазва брака си. Това са много влиятелни хора, които движат сивата икономика и политиката в сянка, като се опитват да защитават интереса на своята страна и избирателите си. Понякога избирателите им са с предимство пред страната, но в главата на Нейтън Милър има моменти, когато тези интереси съвпадат. Лош човек ли е? Зависи кого питате. Зависи от това кой има полза от решенията, които взема, и от действията, които предприема. По начина, по който Матю Паркхил, нашият автор, е конструирал тази история, нищо и никой не са черно-бели.

- Имате ли нещо общо с Вашия герой?

- И двамата харесваме хубави костюми. Уолтън Гогинс и Нейтън Милър обичат да се обличат добре. Той има стил. Не е моят стил, но е доста близо. Разбирам го. Разбирам нивото му на болка, неговите радости и скърби, неговите победи и поражения.

- Политически ангажиран ли сте? Къде сте в този спектър и промени ли се нещо, откакто започнахте да работите по сериала?

- Имам отношение към политиката, интересувам се и съм политически активен, но не говоря публично за политика. Опитвам се да изразя отношението си към случващото се в света чрез работата си и чрез изборите, които правя, когато ми се дават тези възможности. Но по природа не съм теоретик на конспирацията. Мисля, че живеем в много опасни времена и светът претърпява промяна, която всички се опитваме да разберем.

- Смятате ли, че има дълбока държава?

- Аз лично се колебая между това дали има дълбока държава или няма. Не мисля, че има четирима - петима души, които контролират света, но може би има група от 1000 души, които са способни, чрез огромния размер на корпорациите си, чрез лобисти, да влияят на политиката.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"