Звезди за без пари

Трансферният пазар това лято е малко по-спокоен от миналото. Или поне не е толкова луд. Кристиано Роналдо е единствената сделка за над 100 милиона евро. Много далеч от онези 222 милиона, които „Пари Сен Жермен“ плати на „Барселона“ за Неймар. И все пак трябва да очакваме гръмовен трансфер. „Реал“ и „Манчестър Юнайтед“ още не са направили нещо сериозно на пазара, а са двата най-богати клуба.

Покрай многото скъпи звезди по света могат да се намерят и куп шампиони, които са без отбори в момента. Или току-що са си намерили. А ако се съберат заедно, със сигурност няма да са по-лоши от много тимове в Шампионската лига.

Димитър Бербатов

Един от най-марковите нападатели в европейския футбол е в края на кариерата си. Но не иска да го обяви. На пресконференция преди седмица Бербатов каза, че може би е дошло времето. Но все още чака оферти. Индийската авантюра с „Керала Бластърс“ се оказа крайно неуспешна за двукратния шампион на Англия с „Манчестър Юнайтед“. Въпросът е дали Бербатов ще събере сили за още едно последно предизвикателство.

Фернандо Торес

След многобройни трофеи по европейските терени Хлапето избра Страната на изгряващото слънце. Договорът му с „Атлетико“ изтече, взимайки Лига Европа, а сега нападателят ще трупа слава в японския „Саган“. Но няма как да бъде под светлината на прожекторите, както бе в „Ливърпул“, „Челси“ и „Милан“.

Яя Туре

Халфът от Кот дИвоар бе част от великия тим на „Барселона“, наложил футбол с марка „тики така“ в първото десетилетие на новия век. През 2010-а премина в „Манчестър Сити“, с който спечели три пъти титлата във Висшата лига. Няколко пъти Туре се скара с треньора Пеп Гуардиола – и в Испания, и в Англия. Най-накрая се разделиха, а още не е подписал с никого. Интерес има от „Уест Хем“ и „Марсилия“. Туре обяви, че е готов да играе за „Манчестър Юнайтед“ срещу един паунд напук на Гуардиола, но Жозе Моуриньо не се трогна.

Самир Насри

И французинът бе един от големите таланти на световния футбол, заради което „Манчестър Сити“ го взе от „Арсенал“. В последните сезони Насри изчезна от сцената. Миналата година французинът удари с глава Джейми Варди в Шампионската лига, когато бе играч на „Севиля“. За последно игра в „Анталияспор“, от където го освободиха.

Милан Бадел

Не всеки ден се става световен вицешампион. Бадел вкара един прекрасен гол за Хърватия срещу Исландия в групата на Мондиал 2018. В последните четири сезона той игра за „Фиорентина“, но договорът му изтече. „Лацио“ се интересува се от него.

Кейсуке Хонда

Бяха времена, когато Хонда бе на едно стъпало с Шинджи Кагава. Играеше и в „Милан“. Сега мексиканският „Пачука“ отказа да поднови договора на 32-годишния японец. На световното първенство Хонда започна като резерва, но вкара гол и направи една асистенция.

Александер Майер

В „Айнтрахт“ има и до днес статут на легенда. Но в последния сезон се оказа ненужен. След 13 години Майер се раздели с „Айнтрахт“, спечелвайки купата във финал срещу „Байерн“. За последно нападателят тренира с „Адмира Вакер“, съперника на ЦСКА в Лига Европа. Но отказа да остане и ще търси отбор в САЩ.

Сердар Ташчи

ЦСКА (Москва) не поднови договора на 31-годишния играч. В кариерата си Ташчи стана шампион на Германия с „Щутгарт“ и с „Байерн“. Баварците го преотстъпиха на ЦСКА, но там не изигра нито един мач. В момента е със статут на ненужен.

Клаудио Писаро

Шампионска лига, шест титли на Бундеслигата – перуанецът може да е горд с кариерата си. В немското първенство Писаро вкара 192 гола. Вече на 39 години за последно бе в Кьолн, където изпадна, а договорът му изтече. Сега „Вердер“ си върна за четвърти път блудния син, който е голмайстор №1 на „бременските музиканти“ в Бундеслигата. Срещу 300 000 евро на година ще бъде не само играч, но и треньор на нападателите.

Роберт Хут

Един от героите при шампионската титла на „Лестър“ от 2016 година. От 2001 година германският защитник играе на Острова. Беше в „Челси“ и „Лестър“. „Лисиците“ не подновиха договора на 33-годишния Хут. Много вероятно е да премине в „Астън Вила“ или „Дарби Каунти“ в Чемпиъншип.

Жереми Тулалан

Лион“, „Малага“, „Монако“, „Бордо“ – кариерата на Тулалан е впечатляваща. Два пъти стана шампион с „Лион“, има 50 мача в Шампионската лига. От януари е без договор, след като се оказа нежелан в „Бордо“. Никой не му е предложил контракт.

Макс Майер

Смятаният за един от най-големите таланти на немския футбол е едва на 22 години. Мениджърът на „Шалке“ – Кристиян Хайдел, обаче влезе в открит конфликт с него. Изгони го от отбора и сега може да си търси свободно нов тим. Майер иска да отиде в чужбина, а в Германия се интересува само „Хофенхайм“.

Джак Уилшир

Повече от 10 години халфът игра за „Арсенал“ още от юношеска възраст. Новият треньор Унай Емери обаче не искаше Уилшир и го пусна да си тръгне без пари. Новият му отбор пак е в Лондон – „Уест Хем“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"