Звездната Франция ядоса феновете

Звездната Франция тотално разочарова по-малко от седмица преди Евро 2024. Фаворитът и световен вицешампион изигра скучно 0:0 срещу Канада в последната си проверка. В последните четири мача „петлите“ имат само един успех – 3:0 над Люксембург.
Капитанът Килиън Мбапе остана на пейката и влезе четвърт час преди края. Но в негово отсъствие титуляри бяха топзвезди като Антоан Гризман, Осман Дембеле, Оливие Жиру и Маркус Тюрам. А канадците, които се готвят за Копа Америка, паднаха с 0:4 от Нидерландия в предишния си двубой. Ако Франция бе победила, това щеше да е успех №100 на Дидие Дешан като национален треньор. Наставникът все още чака първата си титла на поста от европейско първенство. Французите ще играят първи мач на Евро 2024 срещу Австрия на 17 юни. Групата им е една от най-трудните с Нидерландия и Полша в нея.
Италия, която не е сочена сред фаворитите, взе икономичен успех с 1:0 над Босна и Херцеговина. След дебюта си на 4 юни 2022 г. Давиде Фратези е най-добрият реализатор на „скуадра адзура“. Сега нападателят вкара петия си гол в 15 двубоя.
Дебютантът на европейско първенство Грузия спечели звучно с 3:1 като гост на Черна гора. В същото време Словакия разгроми Уелс с 4:0.
В друга контрола световният шампион Аржентина спечели с 1:0 срещу Еквадор с гол на Анхел ди Мария. Малко след началото на второто полувреме крилото бе сменен от Лионел Меси. В групата на гостите беше Джорди Кайседо, бивш нападател на ЦСКА, но не се появи на терена. Напусналият „Българска армия“ в началото на годината Майкъл Естрада не бе повикан в тима на Еквадор.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"