Зелените кхмери и Грета

Глобалното затопляне ще се влоши

Младите са полезните идиоти на зелената диктатура

Нобеловият комитет за мир смятал да присъди наградата си на младежкия идол Грета Тунберг, която наистина е маркетинговият успех на десетилетието. Но за кого играе тя?

Вече е парадоксално, че Грета Тунберг символизира една глобална месианска ангажираност, докато лицето й никога не излъчва и най-малката съпричастност. Това дете е още по-податливо на манипулиране, тъй като родителите й направиха публично достояние нейното увреждане (което е безотговорно от тяхна страна): като лекар, мисля, че разкриването на нервнопсихиатричното състояние на непълнолетни деца пред медиите трябва да е престъпление! От описанието на синдрома от Ханс Аспергер през 1941 г. се знае, че децата с Аспергер понякога са гениални, но винаги са крехки.

Преди всичко, Грета Турнберг играе за антикапиталистическата крайна левица. Младите, които следват Грета Тунберг, са полезните идиоти на зелената диктатура. Еко-катастрофизмът с неговите страхове е идеалният инструмент за налагането на нова утопия, която е заместител на марксистката диктатура. Зелените аятоласи и производителите на възобновяема енергия, които използват Грета Тунберг и младежта, искат да ни вкарат в безизходица, при която единствените печеливши ще бъдат ловците на субсидии за вятърната и слънчева индустрия.

Парадоксът е, че решенията, които предлага Грета Тунберг, всъщност ще влошат глобалното затопляне. Младите хора са искрено убедени, че вятърните турбини и слънчевите панели намаляват CO2 и замърсяването; истината е, че те ги увеличават значително. Германците са похарчили 500 млрд. евро за един отчайващ резултат: днес Германия произвежда девет пъти повече парникови газове на киловатчас, отколкото Франция.

Зелените аятоласи и производителите на възобновяема енергия искат да ни вкарат в германската безизходица: единствените печеливши ще бъдат ловците на субсидии за вятърната и слънчева индустрия. Бившата депутатка Изабел Атар се притеснява впрочем, че политическите консултанти, създали „продукта Грета Тунберг”, имат интереси във финансирането на възобновяемите енергии…

(Със съкращения, превод „Гласове“)

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Лоран Александър, „Фигаро”

Този уебсайт използва "бисквитки"