Земеделци сменят военни в отбраната

Видни земеделци заемат местата на пенсионирани военни във ведомството на Николай Ненчев. И това е само началото, тъй като тепърва предстоят назначения на поне 25 експерти, които трябва да поемат овакантените ключови позиции на излезлите в заслужен отдих. Назначенията се правят без конкурс.

С шеметна кариера може да се похвали дъщерята на бившия член на УС на БЗНС Атанас Железчев - Красимира, която отскоро е главен експерт в отдел „Администриране и охрана на имоти“. Преди да влезе във военното ведомство, тя е била банков служител. Проблемът с липсата на стаж в държавната администрация е решен. Красимира е постъпила на работа като младши експерт преди месеци в друг отдел и набързо е израснала до главен експерт. Проблемът е, че сега трябва да се занимава с оценка и инвентаризация на военни имоти. А тя няма никаква тапия за оценител. Красимира е заела мястото на един от двамата пенсионирани на 29 юли експерти от отдела.

Не така бляскава изглежда кариерата на шефа на младежката организация на земеделската партия Злати Карамфилов. Засега той е само младши експерт в отдел „Индустриално сътрудничество и кодификация“. Карамфилов е завършил Колежа по икономика и администрация в Пловдив. Военният сайт Пан.бг вчера съобщи, че отделът, в който отскоро е назначен Карамфилов - „Индустриално сътрудничество и кодификация“, се намира на ул. „Иван Вазов“.

По нареждане на министър Ненчев лидерът на младежите земеделци има кабинет в основната сграда на министерството и в близост до своя партиен патрон. Карамфилов освен служебни правоотношения с МО има сключен и граждански договор с МО (№ РД-27-46/19.02.2016 г.). В последния си отчет за дейността по гражданския договор той е отчел подпомагане на министъра при посещение на кметове на населени места, посрещането на наши контингенти при завръщане от мисии в чужбина, подготовка на участието на министъра при празненствата за 3 март и 2 юни. Като експерт по индустриално сътрудничество и кодификация източниците ни не успяха да кажат с какво точно се занимава Карамфилов.

Ненчев не се поучи от случая „Русева“

В края на миналата година гръмна скандал с назначената от Николай Ненчев шеф на търговското дружество "Търговия и снабдяване" ЕООД Росица Русева. Оказа се, че неговата съгражданка и съпартийка от БЗНС е получила отказ от достъп до класифицирана информация, каквато е необходима за поста й.

Ненчев и Русева се оказаха учредители и управляващи на сдружение "Селска чест", регистрирано на 10 август 2012 г. в Софийския градски съд, срещу което бе изпратен сигнал до главния прокурор за измама в особено голям размер, свързана с придобиване на наследствени имоти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"