Зизу - роден за рекорди

Велик футболист - велик треньор. Редки са тези примери. В сряда вечер Зинедин Зидан, магическият французин, за 50-и път ще изведе любимия "Реал". В Шампионската лига гол №1 е този на Зизу - във финала срещу "Байер" за 2:1 през 2002 г. Днес Зидан е актуален европейски шампион.

На 4 януари французинът стана треньор на "Реал" след домакинска загуба от "Атлетико". И завъртя колелото на рекордите. "Кралете" спечелиха следващите 16 шампионатни мача, изравнявайки рекорда на Пеп Гуардиола и "Барселона" от сезон 2010/2011.

Срещу "Борусия" Зидан излиза в името да изравни клубния рекорд от 34 последователни двубоя без поражение, поставен от Лео Беенхагер през 1989/1990. А във визията му е и рекордът на Луис Енрике и "Барса" от 39 срещи.

Мнозина мислеха, че Зизу е пожарен вариант и ще се търси нов през лятото. Само че той спечели 79,4 процента от мачовете си в Примера, загуби само веднъж. Под негово ръководство "Реал" има 87 точки от 34 двубоя, с което Зидан е №1 - пред Мигел Муньос, Гуардиола и Жозе Моуриньо.

"Реал" е машина за голове - вкарал е във всички последни 26 двубоя в Примера. Зизу вече спечели Шампионската лига в инфарктен финал с дузпи срещу "Атлетико". Триумфира със суперкупата на Европа, а само чудо би попречило на звездния отбор да стане и световен клубен шампион.

Още не е минала година, а Зидан е треньор звезда. След като завинаги ще е футболна легенда.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"