Златан спаси „Юнайтед“ в края

„Манчестър Юнайтед“ се спаси от домакинска загуба от „Ливърпул“ в дербито на кръга на английската Висша лига на „Олд Трафорд“. Гостите водеха през по-голямата част от мача, но Златан Ибрахимович изравни за крайното 1:1 с невероятно попадение след продължително меле пред вратата на гостите. През първото полувреме другата суперзвезда на „Юнайтед“ Пол Погба помогна на противника, като предизвика дузпа след несръчен опит за изчистване, а Джеймс Милнър простреля Давид де Хеа от бялата точка.

Точката все пак помогна на „Ливърпул“ да излезе на трето място с 45 т., колкото има и „Арсенал“. Юнайтед пък остава шести с 40 т., а лидер с 52 е „Челси“.

А над „синята“ част на Манчестър облаците продължават да се сгъстяват. „Гражданите“ бяха тотално надиграни и заслужено победени от „Евертън“. „Карамелите“ разбиха „Сити“ с 4:0 на „Гудисън Парк“ и нанесоха удар по шампионските амбиции на „небесносините“. Играчите на Роналд Куман изиграха перфектен мач, а точни бяха Ромелу Лукаку, Кевин Миралас, Том Дейвис и Адемола Луукман. Мениджърът на гостите Пеп Гуардиола пък обяви, че играчите му не са виновни за загубата.

„Създадохме доста положения, но не вкарахме, а „Евертън“ се възползва от единствения си шанс - заяви испанецът след мача. - След това стана трудно. Опитвам се да съм позитивен с играчите, защото сегашната ситуация е много трудна за тях.“

След загубата „Сити“ се отдалечи на 10 точки от лидера „Чесли“. „Евертън“ пък е седми.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"