Зов за помощ - надежда за Станимир

11-годишното момче от Видин се нуждае от животоспасяваща операция, която струва 100 000 лева

Кампании набират средствата, сумата е непосилна за семейството

11-годишният Станимир Живков от Видин се нуждае от животоспасяваща операция. За нея са необходими 100 000 лв. - сума, която е непосилна за семейството му. Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към заболяването е бързо прогресираща сколиоза, с масивно изкривяване на таза. В началото на септември трябва да постъпи в болница в Австрия, но досега е събрана едва една трета от сумата. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.

За малкия Станимир и майка му всеки ден е борба.

На името на Станимир има разкрита дарителска сметка. Активирани са кампания с DMS, както и на платформата на фондация "Павел Андреев". От началото на декември до днес от тях, както и от поставените кутии за дарения във Видин, са събрани 28 000 лв. За животоспасяващата операция на Станимир са необходими още почти 60 000 лв., разказа майката на момчето Маргарита Николова, която сама се грижи за детето си.

"Операцията ще бъде направена във Виена. Докторът е на мнение, че всичко ще се получи с една операция, която ще е доста тежка, ще трае около 15 часа. Тя е насрочена за началото на септември. Специалистите ще фиксират целия гръбначен стълб.“

Към днешна дата, споделя Маргарита, състоянието на Станимир много бързо се влошава и изкривяването на гръбначния стълб вече минава 100 градуса. Изкривяването е в таза, в основата на гръбначния стълб и вече отива нагоре, което означава, че в един момент той няма да може да се храни, защото ще почне да притиска стомаха, с болка разказва майката. Самото изкривяване притиска важни органи и колкото повече време минава, толкова по-зле става. Състоянието на Станимир се влошава с всеки изминат ден, болките стават все по-чести и по-силни."

Досега Станимир е лекуван в болница във Виена, след 14 несполучливи операции у нас. Документите с искане за осигуряване на финансиране за операциите на Станимир са подадени в Националната здравноосигурителна каса. От частна болница в България са изразили становище, че могат да извършат животоспасяващата операция, но близките на момчето не са съгласни и на практика остават без  финансиране.

За да спаси детето си, майката трябва да се бори сама.

Маргарита Николова и близките на Станимир не губят надежда и  се надяват на подкрепата на добри хора, за да продължат борбата за спасяването на детето си.

Дарителска сметка в "Уникредит Булбанк":

BG80UNCR70001522807935

титуляр: Станимир Страхилов Живков

https://dmsbg.com/28906/nadezhda-za-stanimir/ -линк към dms – Надежда за Станимир

https://pavelandreev.bg/campaign/nadejda-za-stanimir - линк към фондацията и кампанията

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"