Зрелищно кино завръщане към десанта в Нормандия 

Заглавието на супер продукцията е Pressure

Снимките започват във Великобритания 

Киноманите още помнят първата сцена в “Спасяването на редник Райън”

“В последните 72 часа преди Десанта в Нормандия, всички елементи са на лице, освен един - британското време. Главният метеоролог Джеймс Стаг е привикан да направи най-значителната прогноза за времето в историята, което го заключва в напрегнат спор с главнокомандващите на Съюзниците. Неблагоприятните условия са можели да разрушат най-голямата морска инвазия, докато всяко забавяне е рискувало немското разузнаване да разбере за плановете. Способен да разчита само на най-близкия си съветник капитан Кей Съмърсби и с тежестта от катастрофалната репетиция на операцията близко в ума му, генерал Дуайт Д. Айзенхауър трябва да вземе финалното решение. Когато остават само часове, съдбата на войната и животите на милиони са в негови ръце!” Така звучи сюжетът на новата историческа супер продукция Pressure, която ше върне зрителите във времената на най-мащабния глобален конфликт. Десантът в Нормандия или Битката за Нормандия, позната още и като “Денят Д”, вече беше вдъхновение за Стивън Спилбърг и за неговата прочута откриваща сцена в “Спасяването на редник Райън”.

Сега в центъра на новия филм е изпълнителят Андрю Скот, който е на върха на славата си след All of Us Strangers и Ripley. Скоро публиката може да го гледа и в предстоящия нов случай на Беноа Бланк - Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery. Според някои коментатори във филмовия бизнес вероятно Скот ще играе по-скоро поддържаща роля в новия военен филм, а по-главен образ ще бъде този на генерал Айзенхауер, който по-късно става и президент на САЩ, както и съветникът му Съмърсби, така че със сигурност зрителите вече се интересуват кои актьори ще поемат техните роли.

Андрю Скот

Pressure ще бъде режисиран от Антъни Марас (Hotel Mumbai), който е и автор на сценария с Дейвид Хейг, който адаптира собствената си едноименна пиеса. Снимките започват тази есен във Великобритания.

При всички положения Андрю Скот вече привлича вниманието на аудиторията и дори като поддържащ изпълнител ще бъде едно от основанията на покачващия се интерес към военния трилър Pressure.

Андрю Скот постигна огромен успех тази година с централната роля в “Рипли” - едно от телевизионните събития на сезона. Макар да започна с познатата история за Том Рипли и Дики Грийнлийф, поредицата всъщност не е римейк на филма от 1999 г. Сериалът по-скоро искаше да разкаже различни истории от книгите на Патриша Хайсмит за титулярния герой, но първата, която вкара публиката в действието, наистина беше тази от филма с Мат Деймън и Джъд Лоу. В случая обаче ролите са поети от Джони Флин като Дики, който ни е познат от филми като Emma, The Dig и необмисления биографичен филм за Дейвид Боуи Stardust, а в ролята на Мардж Шерууд беше Дакота Фанинг.

“Рипли” е създаден и режисиран от Стивън Зейлиън (Списъкът на Шиндлер, Бандите на Ню Йорк, The Night Of). В главните роли освен Андрю Скот са още Джони Флин, Дакота Фанинг, Елиът Съмнър, Маурицио Ломбарди, Маргерита Бай и Джон Малкович.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"