И в Лондон се карат заради Шарапова

Мария Шарапова няма да участва на „Ролан Гарос“ дори като коментатор, след като „Евроспорт“ се отказа от услугите й. Но около рускинята се заформя скандал и за следващия турнир от Големия шлем - „Уимбълдън“. „Асоциацията за тенис на трева“, както се нарича британската централа, покани рускинята за някои от подгряващите турнири, но „Ол Ингланд Клъб“ се разграничи от тази позиция и отказа да даде на тенисистката уайлдкард за основната схема. За разлика от Франция, където всичко е в ръцете на федерацията, на Острова меродавно е становището на клуба организатор. Така Маша ще трябва да мине през квалификациите, в които си гарантира място, като влезе в топ 200 на ранглистата.

Решенията на организаторите на турнири намериха подкрепа дори у спонсори на Шарапова като производителя на тенис ракети „Хед“.

„Напълно разбирам мотивите им, няма как да се дават покани на допинг нарушители - заяви изпълнителният директор на компанията Йохан Елиаш. - Проблемът не е в тях, а в Световната антидопингова агенция, която наруши дори собствените си правила.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"