Доган отива на избори в коалиция със СБОР и Земеделски народен съюз

Ахмед Доган ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция "ДПС - Демокрация, права и свободи" с две партии. Това са "Справедлива България обединени родолюбци" (СБОР) и Земеделски народен съюз (ЗНС).

СБОР е регистрирана през 2012 г., съпредседатели са Димитър Николов Илиев, Веселин Малинов Пенев и Георги Тодоров Гатев.

На парламентарните избори на 2 април 2023 г. партията се яви в коалицията с лица бившите депутати от "Има такъв народ" Ива Митева и Любомир Каримански. В коалицията беше заедно с Партията на зелените, "Движение на непартийните кандидати", Социалдемократическата партия.

На местните избори на 29 октомври 2023 г. СБОР се оказа рекордьор по похарчени средства за политическа реклама за първите 20 дни от кампанията.

ЗНС съществува от 1997 г., председател е Румен Йончев.

Той беше депутат в ПГ на „Коалиция за България“ в 42-ото НС, от ПГ на „Български демократичен център“ в  43-ото НС, от ПГ на „Изправи се! Мутри вън!“ в 45-ото НС, от ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в 46-ото и от ПГ на „Български възход“ в 48-ото НС.

"Регистрирахме участието на Движение за права и свободи, то ще бъде в коалиционна форма от три партии - едната е нашата политическа сила - Движение за права и свободи, другата партия е СБОР - "Справедлива България обединени родолюбци", и третата партия е Земеделски народен съюз", каза пред медиите Джевдет Чакъров, председател на ДПС.

Ние ще участваме с абревиатурата ДПС - Демокрация, права и свободи, на тези избори, заяви той Чакъров.

TRUD_VERSION_AMP:7//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"