И ДПС-Доган не казват дали ще оспорват решението на ЦИК в съда

От ДПС-Доган не отговориха директно дали ще оспорват в съда вчерашното решение на ЦИК. Комисията даде указания и на двете ДПС-коалиции за парламентарните избори на 27 октомври да извадят от състава си партията ДПС, защото по закон една партия не може да участва в две различни коалиции.

„ДПС е едно и ние сме направили всичко, за да бъде регистрирано то в ЦИК на предстоящите избори. И трябва да бъде регистрирано по начина, както бяхме заявили в деня на регистрацията“, каза говорителят на ДПС-Доган Тимур Халилов.

По-рано и лидерът на другото крило - ДПС-Ново начало Делян Пеевски не отговори директно на въпроса за съдебно оспорване, а само каза, че не приема решението на ЦИК.

От ДПС-Доган се оплакаха на брифинг в кулоарите на парламента от опита на ДПС-Пеевски да ги заличи от участие в частичните избори за кметове в няколко населени места, които ще се проведат на 20 октомври. Както "Труд news" вече писа, ЦИК е отхвърлил две такива искания, като освен това е отказал регистрация за този вот на ДПС-Пеевски.

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"