И Йордан Цонев си тръгва от ДПС: Категорично съм част от отбора на Делян Пеевски!

Аз съм част от отбора на Делян Пеевски. Категорично! Това обяви в студиото на bTV Йордан Цонев. Той беше един от депутатите, чиято оставка не беше поискана от Ахмед Доган, въпреки че застана на страната на Пеевски. 

"Аз ще остана в екипа на Пеевски и за първи път, ако това разделение продължи, няма да остана до г-н Доган", допълни Цонев, който е едно от знаковите лица на ДПС. Той обяви - ако Пеевски направи партия, тръгва с него. 

"ДПС винаги е била управлявана с твърда ръка", подчерта Цонев. Той сподели, че последните събития в движението са оставили в него усещането, че „25 години съм бил заблуждаван, че заедността е философия на ДПС“.

„Но онова, което се случва в последните дни, в мен лично разколебава някои мои твърди убеждение от последните 25 години. Цялата тази атака идва в момент, в който партията е на своя исторически връх – партията е в страхотна кондиция. Хубав или лош, одобряван или неодобряван, обичан или мразен, Пеевски направи страхотни неща за хората и за ДПС. Изгради страхотен екип“, обяви Йордан Цонев.

От една фейсбук група, Цонев разбрал: „Аз разбрах, че 25 години съм българчето в тази партия“. „Видях чисто етнически призиви – българите и помаците ни вземат партията, ние турците да си я върнем. Това не е делото на г-н Доган, делото на живота му е междуетническата съвместимост, която той изключително сполучливо определи с думата „заедност“.

Цонев не е разговарял с Доган, а последно се видели на концерт на Лили Иванова.

"Война с г-н Ахмед Доган няма да има. Никой няма да воюва", категоричен бе Цонев и уточни, че Доган е икона за ДПС и турците.

Относно това дали Пеевски е икона, Цонев заяви, че не е такъв, но поясни, че има страшна енергия и именно това например него го привлича.

„Решението за нова партия е на Делян Пеевски. Ако той реши, ще го оповести. Аз отивам с него“, заяви Цонев.

Попитан дали това означава, че си тръгва от ДПС, Цонев отговори: „Натам отиват нещата“.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"