И Пазарджишко пламна: Иглолистна гора гори в землището на Стрелча

Иглолистна гора гори в землището край град Стрелча и към момента пожарът не е локализиран. Това съобщи за "Труд news" говорителят на ОДМВР- Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Към този час не е уточнена конкретната площ, на която се е разраснал пожарът, нито причината за пламването му.

Сигналът за него е получен малко преди 10 часа днес. Към момента на място има десетки пожарникари от районните служби на пожарната в Панагюрище, противопожарния участък в Стрелча, районните служби от Батак, Белово, Пещера и Пазарджик.

На място е и директорът на РДПЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов. Със съдействието на областния управител на Област Пазарджик Валентина Кайтазова е предоставен дрон за въздушно разузнаване на зоната на пожара. На място има и тежка техника на "Асарел Медет" АД, която да подпомогне огнеборците и доброволците в правенето на просеки и ограничаването на размерите на огъня.  

Заради задимяване в района на третокласния път между Стрелча и Копривщица, временно се преустановява движението по него, докато се подобри видимостта. Ще бъдат разположени екипи на полицията, които да информират и насочват водачите!

TRUD_VERSION_AMP:17//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"