И успех не гарантира класиране на Исландия

Исландия, голямата изненада от Евро 2016, все още таи надежди за място на 1/8-финалите. „Викингите“ направиха силен дебют на мондиал след 1:1 с Аржентина, но след това отстъпиха наивно с 0:2 от Нигерия в мач, в който спокойно можеше да излязат и кран победител. Сега е ред на сметките. А те са такива, че дори и успех над Хърватия в последния двубой не им гарантира участие в следващата фаза. Тимът на селекционера Хеймир Халгримсон е зависим от другия двубой в групата, този между Нигерия и Аржентина. Ако африканците спечелят срещу Меси и компания, Исландия е аут. При равенство или победа за южноамериканците, ще се гледа головата разлика.

„Ако стигнем до тази фаза, нашите сънародници ще считат това за сигурен знак, че ще спечелим световната купа – обясни с хумор селекционерът Халгримсон. - Като цяло исландците сме големи оптимисти, но нека не забравяме, че само половината отбори ще получат място в елиминациите.“

А в предстоящия сблъсък срещу Хърватия всичко е на страната на скандинавците. Те успяха да надвият вече веднъж „шахматистите“ в квалификациите. Тогава в Рейкявик домакините спечелиха с 1:0, а впоследствие станаха и първи в групата. Освен това Златко Далич, селекционерът на хърватите, ще даде почивка на част от титулярите си, след като тимът му вече си осигури място в елиминационната фаза. „Шахматистите“ не са блазнят особено от потенциалния рекорд, който могат да постигнат при нов успех. Те са близо до това да се превърнат в едва четвъртия тим в историята на световните първенства, постигнал три победи в групите без да е допуснал гол.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"