Иван Гешев: Днес ще се иска мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева

Днес ще се иска мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева, каза заместник-главният прокурор Иван Гешев в „Сутрешен блок“ по БНТ.

„Поредният български олигарх, който прибираме вкъщи, ако използвам журналистическия и житейския термин в тази насока. Това го правим с цел да бъде изправен пред българското правосъдие и българския съд, най-вече. Ние смятаме, че има доказателства за извършени престъпления, а вече дали са извършени ще прецени съдът“, заяви Гешев, като отбеляза, че днес ще се проведе заседанието, свързано с мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева.

По повод анализите на материалите, които са били открити, като доказателства в телефоните, когато се е гледала мярката на Ветко Арабаджиев, Гешев коментира, че тогава са били изследвани част от иззетите 26 телефона от испанските власти. „Сега предметът и обемът на изследваните телефони се е разширил. Към онзи момент бяха констатирани връзки с Белград“, заяви заместник главният прокурор. Той обясни, че в иззетите телефони са открити уличаващи доказателства за връзки на фамилиите Арабаджиеви и Баневи с Цветан Василев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"