Иван Иванов: „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ е алтернатива на безвремието, в което се намираме   

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

„Създадохме лявото обединение, за да бъдем алтернатива на безвремието. Незапомнената политическа криза, в която се намираме, подронва конституционния ред в държавата и доверието на гражданите в институциите. Тласкането на страната към нови предсрочни избори означава окончателното скъсване на обществения договор.“ Това заяви Иван Иванов, водач на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в Русе, в предизборен дебат в „Панорама“.

По думите му единствената възможност за редовно управление е съставяне на експертен кабинет с конкретен срок и цели. Той приветства узряването на ПП-ДБ по темата, която БСП лансира още в предходната предизборна кампания и в преговорите за съставяне на правителство в 50-ия парламент.

Според Иванов програмата на левицата може да бъде основа на бъдещ управленски документ. „Винаги когато БСП е била в управлението, държавата е била в най-върховите си икономически растежи. Говоря и за Тройната коалиция, и за скорошното коалиционно управление, когато България отчете първо място в Европа по промишлен растеж. Нашата политика винаги е била за хората и тяхното добруване. Именно поради тази причина създадохме лявото обединение, защото без силна левица - няма държава“, посочи социалистът и припомни, че основните законопроекти със социална насоченост, приети през последните години, са били именно на БСП.  

Иван Иванов бе категоричен, че партиите трябва да се научат да си говорят, защото следващи предсрочни избори означава, че няма да има приет Бюджет 2025, а това би било смърт за българската икономика. По думите му с конституционните промени ПП-ДБ са подарили цялата власт в държавата на ГЕРБ и ДПС, които нямат изгода от формирането на редовно управление.

„Вариантът на Плана за възстановяване и устойчивост, който ГЕРБ направиха, а ПП-ДБ довършиха, не може да бъде изпълнен, защото неговото изпълнение оставя десетки хиляди на улицата и вдига цената на тока десет пъти“, каза още кандидатът за народен представител от „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“.  

По неговите думи външната политика, която води страната ни в момента е пагубна. Той бе категоричен, че България не трябва да се намесва в конфликт, който не е неин.

„Единствената алтернатива на всичко това, което се случва, е лявото обединение. Предлагаме не едно, а сто решения за борба с бедността, неравенствата и демографската криза. България трябва час по-скоро да тръгне по един нормален път на развитие“, каза в заключение Иван Иванов. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"