Играят 13 хитови спектакъла в Шумен за седмица

Само за седмица на сцените на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" в Шумен зрителите ще могат да видят 13 хитови спектакъла на наши театрални трупи. Културният маратон от 11 до 16 май е в рамките на фестивала Друмеви театрални празници „Нова българска драма”. "Надяваме се да поднесем по-различни сценични събития в сравнение с предходните години. Фестивалът ще открием с „Началото на криворазбирането”, проект на проф. Пламен Марков, съвместен с община Шумен, с което ще отбележим 185 години от рождението и 145 години от смъртта на Добри Войников”, заяви директорът на шуменския театър Димитър Димитров.

От представленията 9 са включени в конкурсната програма на фестивала и жури ще оценява достойнствата им. Те са селектирани от Зорница Каменова от общо 30 заявени спектакъла. На сцените на театъра ще се играят „Нирвана“ на ДКТ „В.Друмев“-Шумен, „Приятно ми е, Ива!“ и „Чамкория“ на Театър 199, „Една торба барут“ на ДТ „Стефан Киров“-Сливен, „Ана от другата страна“ на Театъра в Търговище, „Великденско вино“ на театър „Възраждане“, „Цветът на дълбоките води“ на НТ „Иван Вазов“, „Сам и“ на театър „Реплика“, „Щастливеца“ на сатиричен театър „Алеко Константинов“. В направление "Авторски прочит" ще се състезават пет номинирани авторски текста. В съпътстващата програма пък, зрителите ще могат да се насладят на играта на популярни и обичани български актьори от Клуб "Артисти със сребро в косите", които ще представят "Пролетна измама".

В журито на фестивала са театроведът проф. Камелия Николова, доц. Мира Каланова, режисьорите Неда Соколовска, Недялко Делчев и Ириней Константинов. Билетите за феста се пускат в продажба от понеделник, а цените им са между 6 и 20 лв.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"