Идеалният автомобил за всяка зодия

Овен

Спортен и мощен

За Овните са подходящи мощни и динамични автомобили. Най-важното за представителите на тази зодия е мощният двигател. Те обичат превозното си средство и се грижат за него. Със сигурност няма да ви позволят да се качите вътре с мръсни обувки, а за похапне и дума не може да става. Таблото блести от чистота, седалките са меки и комфортни. За хората, родени под знака на Овен, са подходящи високоскоростни и спортни автомобили като Subaru Impreza WRX, Impreza Sport Wagon, Toyota Celica, Honda S2000, Chevrolet Corvette Z06. Ferrari също е добър избор, стига да могат да си го позволят, и задължително с метални  оттенъци. Корейските и китайските коли трябва да се избягват.

Телец

Удобен и надежден

Телците не обичат шума, излишната суета, не понасят да бързат, но могат да  работят дълго време. При продължителни пътувания като шофьори са незаменими. Те поддържат еднаква скорост и се търкалят бавно, докато стигнат където трябва. Важното е да не ги пришпорвате. Имат златни ръце и знаят как да направят всичко сами. Проблемът е тяхната упоритост и голямото им желание да преминават на червено. Инстинктивно се стремят към стабилност и сигурност. Затова за тях са подходящи удобни, надеждни автомобили от марките Opel, Volvo, Toyota, Saab, Subaru Forester, Mitsubishi Lancer X. Телците не се доверяват на автосервизите, а предпочитат сами да разберат кое как работи.

Близнаци

С отличен дизайн

За Близнаците е важно колата да има добър CD плейър или радио. Те са добри водачи и имат много важна черта на характера при шофиране  - запазват присъствие на духа в стресови ситуации и винаги вземат правилни решения. Шофьорите Близнаци обаче не издържат на монотонното движение – то ги дразни. Mazda е подходяща за тях, защото има атлетичен дизайн, който създава усещане за движение и отличен аеродинамичен коефициент на съпротивление. Audi, както и самите Близнаци, са много капризни и променливи, те не са особено надеждни, освен това са доста скъпи за поддръжка. За тези, които могат да си позволят луксозна кола, са подходящи също Lexus, Bentley и Rolls Royce.

Рак

С огромен багажник

За Раците колата е вторият им дом. В жабката винаги има всичко необходимо. Те често се отнасят към автомобила си като към свое дете, грижат се за него и го ценят. Важно е колата да има огромен багажник. Подходящи автомобили са от следните марки: Nissan, Crysler, BMW. Раците обичат семейните модели. Те изпитват истинска страст към автомобила. Често имат проблеми с колите Форд. Руските модели - Niva и UAZ - също са подходящи за представителите на този знак. Раците трябва да обърнат внимание на спирачната система и предпазните колани. Добра кола за тях е Опел. Падат си и по микробусите, а още по-добре е ако притежават малък камион. Уязвими места на техните коли са стоповете.

Лъв

Скъп и бърз

Колата на Лъвовете трябва да изглежда по-добре от самите тях. Държат да бъде забелязана и да предизвика възхищение. Любимият маршрут на този царствен знак е от къщи до поредното парти. За Лъвовете английските автомобили са най-добри. Колата трябва да има мощност и бързина. Сред скъпите марки, които подхождат на Лъвовете, са: Jaguar (отличен двигател, ненадминат комфорт в интериора), Cadillac BLS, Nissan, Bentley, Rolls Royce, Land Rover Freelander (най-продаваният SUV в Европа). Автомобили икономична класа: Chevrolet, Hyundai, Ford Fiesta, Skoda Octavia. Най-уязвимите места в колата на Лъвовете са резервоарът, скоростната кутия и двигателят.

Дева

Икономичен и евтин

Девите купуват само висококачествени продукти и не понасят небрежните работи. Но тъй като са стиснати, предпочитат да си купят кола от икономична класа, практична и евтина, въпреки че си падат по луксозните возила. Автомобилите, които са подходящи за представителите на тази зодия са: Hyundai Accent, Daewoo, Chevrolet, Kia Rio, Suzuki SX4. Всички Деви са спретнати хора, понякога стигащи до педантичност. Затова колите им обикновено блестят както отвътре, така и отвън. Прецизните Деви обичат не само чисти, но и изтънчени коли, на които се сваля гюрукът. Любимият маршрут на старателните Деви е до работното място. Те държат винаги да пристигат на време.

Везни

Комфортен и тих 

Везните ценят колата заради естетическия й вид и простора. Те мечтаят за луксозни автомобили, но не винаги могат да си ги позволят. Сред скъпите модели можем се препоръчват Honda Legend (отлично оборудван и технически усъвършенстван), Mitsubishi Lancer (удобен, приятен дизайн), стилен и просторен Nissan Qashqai. Подходящи за тях са и автомобили от следните марки: Mercedes, BMW, Alfa Romeo (отличен дизайн, добро представяне, спортен имидж). За тях шофирането е възможност да избягат от напрегнатото ежедневие и да се оттеглят от света. В такива моменти последното, което им трябва, е някой шумен двигател. Държат колата им да мърка като коте и да им бъде комфортно.

Скорпион

Черен и елегантен

Най-агресивният знак на зодиака е Скорпионът и демонстрира естествената си природа на пътя. Колата им е черна, ненабиваща се на очи, но елегантна. Те са изключително интуитивни шофьори, които като на магия избягват задръстванията. Скорпионите не трябва да карат мотоциклет, но ако го правят, задължително е да носят каска. Подходящи са автомобили от следните марки: BMW, Mercedes, Cadillac BLS, Honda Legend, Honda Jazz, Lexus, Opel. Или още по-добре Hummer. Скорпионите често купуват коли Ford. Но ръката им е твърде груба, така че до седмица многострадалната кола може да замине за ремонт. Най-много се поврежда кормилната система. Обичат да пътуват до непознати места.

Стрелец

Огромна каравана

Истинските шофьори на камиони са родени под знака на Стрелец. За тях няма по-голямо удоволствие от това да научат някой друг да кара кола. Те знаят всичко и дори повече за колата си. Постоянно мислят и измисля как да подобрят превозното си средство. Те са прекрасни автомонтьори. Стремят се да използват най-новото гориво и всички технически иновации. Обичат колата да е мощна и  мечтаят за каравана в ярки цветове – тя буквално е тяхната подвижна къща. Свободолюбивият им дух има нужда да обикаля света, без да го е грижа къде ще го завари нощта. Подходящи са Renault Megane Wagon 1, BMW, Ford Focus Wagon 1, Fiat Doblo или Fiat Fiorino, Volvo 850 2.0 10V Kombi, които им служат вярно.

Козирог

Практичен джип

Козирозите избират практично возило, с което могат да бъдат и изследователи. За тях са подходящи всички руски марки - ВАЗ, УАЗ, ГАЗ, както и чуждестранни автомобили като Мицубиши и Тойота Ленд Крузер. Предпочитат джипове. Малко шофьори са по-твърдоглави от тях на пътя. Те са любители на пътища с препятствия и често такива, с които не всички автомобили на френски производители могат да се справят. Козирозите са по-склонни от другите зодии да катастрофират с колите си. Сякаш са се заели да тестват автомобила за надеждност. Шофьорите Козирози с гордост разказват на приятелите си по какъв труден маршрут са успели да карат колата си. Знаят как да отстранява дребни повреди.

Водолей

С панорамен покрив

Водолеите се интересуват от различни технологични новости, включително в автомобилната индустрия. Те знаят много за колите като цяло, но почти нищо за своята. Много рядко се заемат сами да ремонтират колата си. Обаждат се на всички свои приятели автомобилисти и правят консултация за ремонта. Докато монтьорът ремонтира колата им, Водолеите обичат да дават много „умни“, според тях, и „полезни“ съвети. Те мечтаят за коли със слънчева енергия и се радват да карат на всякакво алтернативно гориво. За тях са подходящи следните марки: Saab, Volvo, Skoda и всичките им серии, BMW и Honda. Водолеите харесват кабриолети и често ги привличат коли с панорамен покрив.

Риби

Стилен и надежден

Рибите обикновено разбират всички, освен себе си. Те живеят интуитивно, така че поведението им на пътя е непредвидимо. Често заради тях други зодии попадат в катастрофи. В същото време самите Риби сякаш нямат нищо общо с това. Те са много емоционални, не трябва да шофират, ако са нервни или разстроени от нещо. Представителите на тази зодия обичат да шофират в нетрезво състояние. Често излизат извън града, пускат музиката в колата с пълна сила и се втурват по магистралата с висока скорост. Това им помага да намалят стреса. Рибите залагат на стилните и надеждни коли. За тях са подходящи следните марки автомобили: Опел, Фиат, Алфа Ромео, Фолксваген, Тойота. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"