Идеалният дом за всяка зодия

Овен

Просторен апартамент

Овните са енергични, активни, избухливи и нетърпеливи. Затова най-подходяща за тях е голяма двуетажна къща с огромен таван. Но строителството по всички правила е важно. Вътре трябва да е топло през зимата и прохладно през лятото. След като човек толкова усърдно работи, има нужда да се отпусне и да му е удобно! Може да бъде и просторен апартамент с панорамни прозорци, но да има място за всички и да се чувстват удобно. Най-често това са изчистени, строги форми, но внушителна строителна площ. Необходими са и модерни системи: климатик, видеонаблюдение, висок клас домакински уреди. А също и камина и нещо за спорт - фитнес зала, хоризонтални щанги, билярд, баскетболен кош. 

Телец

Каменна къща

Телците не се рeят из облаците, а гледат реално на нещата. Техните козове са прагматичният ум и комерсиалният дух. Знаят си цената и се радват да се обградят със скъпи предмети. Но луксът не трябва да е крещящ, а удобен. Модерен апартамент в оживена част на града със съвременен интериор е мястото, където Телците се чувстват спокойни. Поради мекия си характер и сантиментална природа, класическата каменна къща с веранда, където могат да пият чай и да гледат градината, също много им подхожда. Без панорамни прозорци. Всичко трябва да е традиционно! И задължително беседка, където да прекарват времето си с гостите. Разбира се, цветна градина и лехи със зеленчуци.

Близнаци

С камина и вити стълби

В къщата на Близнаците трябва да има уединено място с камина и библиотека, където да могат да останат сами с мислите си, но и пространство за общуване. Например, всекидневна с отворен план и прилежаща тераса. Близнаците ще се радват да прекарват време тук с любимите си хора. Къща с необичайна форма, асиметрична и подходящо разпределение, плосък използваем покрив, вити стълби и работилница би била подходяща за тях. Стаите трябва да са просторни и светли - Близнаците обичат въздуха. Това са непостоянни хора, които не могат да понасят скуката или ежедневните проблеми. Затова отоплението и другите удобства трябва да са прости и да не изискват постоянно внимание. 

Рак

С изглед към вода

Представителите на този знак са домошари. Като емоционални и възприемчиви хора, у дома те се нуждаят от безопасност, комфорт и усещане за спокойствие. Идеално убежище за Раците ще бъде къща или апартамент с изглед към водата – родният им елемент. В обкръжението си ценят нещата, с които имат специални спомени и асоциации. Раците са пристрастни към произведенията на изкуството – в дома им задължително ще има място за малка частна колекция. Те са внимателни, когато става въпрос за пари и харесват къща без рискове, евтина, но добре направена и уютна. Вероятно от газобетон. Двуетажна, но малка, дори и в по-краен квартал. Без кичозни кули, френски прозорци или балкони.

Лъв

Луксозен замък

Тяхната природа е щедрост, амбиция и стремеж към лидерство. Лъвовете често имат желание да достигнат върха във всички области. Затова идеалното убежище за тях е луксозен замък на някой хълм с шеметни гледки. В интериора харесват редки предмети с историческа стойност, включително антики. Лъвовете не обичат тъмнината, самотата и пустотата. Далеч от цивилизацията те ще се чувстват неудобно. Такива хора предпочитат изобилие от светлина и движение. Затова къщата в града ще им хареса. И не скромен, а солиден и забележим проект. Дори да е триетажна, с мазилка, колони, но без кичозни неща. Просто елегантен и красив дом с жълто и златно в интериора и много място за забавление.

Дева

Модерна и удобна

Перфекционисти във всичко, Девите обичат реда. Не понасят хаоса и спонтанността. Аскетична, но добре планирана къща, която е едновременно модерна и удобна, ще им подхожда. Важни характеристики на мебелите са ергономичност, компактност и обмисленост в детайлите. В същото време, като представители на земната стихия, Девите се чувстват хармонично заобиколени от естествени материали. По-добре е прозорците на къщата да гледат към парка. Технологията на изграждане не е нова, но е надеждна. Вероятно тухлена къща с метални керемиди. И парцел от 6 декара, за да има достатъчно място за зеленчукова градина, оранжерия и зона за отдих. И навсякъде ще цари ред и чистота.

Везни

Класически и хармоничен

Везните се нуждаят от баланс и хармония във всичко. Едва ли ще им хареса асиметричната сграда. Когато избират идеалния дом за себе си, те предпочитат класиката. В архитектурата и интериорния дизайн приветстват симетрични композиции. Винаги се доверят на доказани техники за декориране, вместо отчаяно да експериментират. В същото време се отличават с любознателен ум и се нуждаят от домашна библиотека. Имат широк кръг от приятели и не могат да си представят дом без голяма всекидневна. Ако се построи къща, тя ще бъде огнище за векове, семейно имение. Вероятно каменна сграда с двускатен покрив и широка веранда. Обичат цветята. Беседка, покрита с рози, ще ги зарадва.

Скорпион

Комфортен и уютен

Скорпионите мечтаят за тих, уютен дом и високо ценят комфорта. Предпочитат сами да подредят жилището си. Силата на знака е интуицията, която им позволява да направят правилния избор. Не се доверяват на чуждото мнение. Тъй като са хедонисти по природа, обичат красивата среда, затова следят модата и тенденциите. В интериора трябва да има намек за мистичната страна на тяхната личност. Шумните, гъсто населени градове не им подхождат. Нещо тихо, отдалечено, но с благата на цивилизацията. Най-добре да е близо до вода. Скорпионите често се заселват в близост до емблематични места или важни обекти като манастир или природен резерват. Къщата трябва да е здрава и просторна. 

Стрелец

Сглобяемо жилище

Стрелците са неуморни пътници и трудно се заседяват на едно място. Затова често възприемат дома като временно убежище. В този случай гнездото трябва да е възможно най-удобно. Тук Стрелците могат да възвърнат силите си, за да продължат към поредната набелязана цел. Идеалният вариант е селска къща или сглобяемо жилище с прилежаща градина и тераса. Стрелците, които са активни по природа, се нуждаят от постоянна промяна на дейността - добре е къщата да има домашно кино, фитнес зала и помещение за отдих и забавление. Те се чувстват неудобно в претъпкани места. Ще искат да направят много неща в къщата със собствените си ръце - да боядисат стените или да „състарят“ някоя мебел.

Козирог

С просторна всекидневна

На Козирозите им подхожда къща с просторна всекидневна, където могат да се събират големи групи. Те мислят не само за комфорта, но и за това как обзавеждането на къщата ще бъде оценено от техните гости и трябва да бъде обмислено до най-малкия детайл. Обикновено залагат на изработените по поръчка предмети специално за техния дом. Козирозите са практични. Най-вероятно ще купят готова вила в китно село с идеална репутация, но първо ще обсъдят всички рискове в договора и ще наемат специалисти, които да проверят къщата отвътре и отвън. Следователно домът на Козирозите ще бъде с големи размери и изработен от първокласни материали - в скандинавски стил, черна, асиметрична.

Водолей

Нестандартен и ултрамодерен

Водолеите ще се чувстват най-комфортно в ултрамодерна къща, оборудвана с най-новите технологии, с панорамни прозорци, открити перспективи. Важен фактор: отлична система за сигурност. У дома Водолеите, въпреки присъщата им жажда за приключения, трябва да се чувстват напълно сигурни. Те се отличават от останалите, защото са индивидуалисти и новатори. Предпочитат сами да изберат своя път. Дори да е плаваща къща, важното е на тях да им харесва. Разбира се, да живееш на вода е нещо екстремно. Водолеите са едновременно романтици и реалисти, както и много креативни. Със сигурност ще изберат нестандартен проект - хижа, готически стил или нещо друго необичайно. 

Риби

С балкон и работилница

Рибите имат добре развита интуиция, те са артистични и мечтателни. Елементът им е Водата, затова идеалното жилище за тях е къща, близо до брега на море, река или езеро. Тук те ще се чувстват комфортно, но в същото време гледките от прозорците ще им позволят да мечтаят за повече. Рибите също са креативни създания и сред тях често се срещат художници и композитори. Предпочитат да живеят далеч от шума и тълпите, по-близо до природата. За съжаление, често стават жертва на измамни продавачи на строителни продукти, архитекти и работници. Безупречният вкус им помага да създадат уютна сграда - двуетажна дървена къща с балкон и работилница, греди на тавана и други украси.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"