Извадили белязани пари от вътрешния джоб на Джейхан Ибрямов

Съдът: Няма опасност депутатът да се укрие, а да извърши друго престъпление

Защитата обжалва в четвъртък

Независимият депутат Джейхан Ибриямов прибрал част от пачките със 100 000 лева във вътрешния джоб на сакото си, а другите държал в хартиен плик в ръка. В този момент го задържали тайните агенти и инспектори от антикорупционната комисия. Това разказа наблюдаващият прокурор Ивайло Петров.

Парите са били белязани с химическо вещество, което става видимо само при осветяване с ултравиолетова светлина.

“Светнали са му и ръцете, и парите са били предварително описани по сериен номер”, каза прокурор Петров пред съдебните репортери, които не бяха допуснати в залата.

Както съобщи “Труд news”, на заседание при закрити врата, за да не бъдат разгласени тайни за използваните СРС, Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Джейхан Ибрямов. Според съдия Иван Стоилов няма опасност депутатът да се укрие, но ако е на свобода може да извърши друго престъпление. Очаква се защитниците на Ибрямов да обжалват мярката и в четвъртък - 10 октомври, се очаква окончателно произнасяне на Софийския апелативен съд.

Биршен Ибрямова - съпругата на депутата, продължи и днес гладната си стачка на стълбите пред бившия Партиен дом, където заседаваше 50-ото Народно събрание.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"