Извънземни предотвратили ядрен Апокалипсис между САЩ и Русия според астронавт

Хората винаги са били очаровани от безкрайната звездна шир в Космоса и въпроса има ли живот извън нашата планета. Манията по извънземните е толкова широко разпространена, че е проникнала във всяко кътче на поп културата, въпреки факта, че не сме виждали доказателства за съществуването им.

Хората, които вярват в съществуването на интелигентна извънземна раса, обикновено биват етикетирани като "теоретици на конспирацията" иса  обект на подигравки, въпреки че през последните две години те получиха подкрепа на твърденията си особено след публикуването на документите на Пентагона за феномена НЛО.

Сред тези, които публично говориха за съществуването на „малките зелени човечета“, беше американският астронавт Едгар Мичъл, шестият човек, стъпил на Луната. Мичъл беше участник в мисията на Аполо 14 и прекара девет часа и 17 минути на естествения спътник на Земята. След като се пенсионира, той говори публично за откритията си.

„Изобщо не се съмнявам, че има живот извън Земята. Сигурен съм, че не сме сами", каза той в интервю за Kerrang! през 2008г. Той посочи, че „извънземни са посетили Земята и че правителствата са го прикрили“, съобщава LadBible.

Мичъл започва да изследва феномена НЛО през 1973 г., когато напуска американската агенция НАСА. Не след дълго основава изследователски център, специализиран в парапсихологията. Най-смелото му изказване беше направено пред британския Mirror през 2015 г., когато той твърди, че „извънземните са предотвратили ядрен апокалипсис“. „Моят опит в разговорите с хора ясно показа, че извънземните се опитват да ни попречат да влезем във война с Русия и да помогнат за създаването на мир на Земята“, каза той.

Мичъл се фокусира върху военния полигон Уайт Сандс в Ню Мексико, където през 1945 г. е изпробвана първата атомна бомба. „Това беше полигон за изпитания на атомни оръжия и извънземните се интересуваха от това. Те искаха да знаят всичко за нашите военни способности. Моите източници твърдят, че НЛО често летят и извеждат от строя нашите ракети“, каза той.

Няколко експерти по НЛО оспориха грандиозните твърдения, наричайки ги „фантазия и спекулации“.

Британските медии се свързаха и с бившия сътрудник на тамошното министерство на отбраната Ник Поуп, който от десетилетия се занимава с тази тема. „Едгар Мичъл е почтен и искрен човек, когото имах привилегията да срещна. Но, доколкото ми е известно, по-голямата част от неговата информация не идва от личен опит, а от неща, които други са му казали“, каза Поуп и продължи:

„Очевидно е, че Мичъл е имал достъп до висш правителствен, военен и разузнавателен персонал, но тъй като той – разбираемо – няма да назове източниците си, не можем да сме сигурни, че тези хора са били честни с него или наистина са били запознати с класифицирана информация за НЛО".

Мичъл почина през 2016 г., ден преди 45-ата годишнина от мисията Аполо 14.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"