Издирват бегълци от възпитателно училище, крали коли и извършили грабеж в магазин

Четирите момчета вършеят из региона от петък

Кражба на две коли, взлом и грабеж са извършили четирима бегълци от Възпитателното училище–интернат ( ВУИ) в Завет за по-малко от седмица в Разградско и все още са навън, трупайки още престъпления.

Това стана ясно от информационния бюлетин на полицията в Разград, която издирва в региона и е обявила бегълците за търсене и в страната.

Момчетата, които са на възраст от 14 до 17 години, били от различни области в България, включително Бургас и Ямбол. Не е изключено да са се опитали да стигат и до родните си места по празниците, но търсенето им продължава.

Според досегашната информация тийнейджърите, които са настанени във ВУИ-то заради криминални прояви, са успели да избягат в петък. Първо откраднали „Сузуки Витара” от село Брестовене. Колата била на 32-годишен мъж, който я бил оставил до стопанския двор в селото. Автомобилът е обявен за издирване.

На 23 декември момчетата задигнали и друга кола „Рено11 GTL”. По-късно тя била намерена изоставена в околностите на Завет със счупен люк. Около 2,30 часа на Бъдни вечер пък хлапаците разбили входната врата на магазин за хранителни стоки в Завет. Прибрали монети, общо около 90 лв. Какви други стоки са взели все още не се съобщава. Сутринта вече се прехвърлили в Разград и към 9 часа двама от групата, на 14 и 16 години, извършили грабеж в хранителен магазин в областния град.

Нахлули в търговския обект и заплашили продавачката. Взели от касата 60 лв. и мобилен телефон. Нападнатата жена подала сигнал и от камерите в обекта били установени извършителите. Междувременно те се измъкнали. Предполага се, че са извършили и други престъпления.

Към момента е ясно, че поне един или двама от бегълците са част от друга група, която върша в региона през август. Тогава за няколко дни пак извършиха взломове на магазини, като преди това пребили параджията на интерната, които се опитал да попречи на бягството им.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Антоанета Марчева, кореспондент на "Труд" в Търговище и Разград

Този уебсайт използва "бисквитки"