Изкуствен остров изграждат край Копенхаген

Ще бъдат настанени 35 хил. души

Няма информация за цените

План за изграждане на изкуствен остров, на който ще живеят 35 хил. души, е одобрен от датските депутати. Освен, че върху него ще бъдат изградени много жилища, островът ще служи и за защита на пристанището в Копенхаген от повишаване на морското равнище, предадоха световните агенции.

Гигантският остров, наречен Линетехолм, ще бъде свързан с континента чрез околовръстен път, тунели и метролиния. Островът ще бъде с площ 2,6 кв. км. Плановете за Линетехолм включват изграждане на система от съоръжения по целия периметър на острова, целяща да предпази пристанището от повишаване на морското равнище и бури.

Ако строителството се развие по план, по-голямата част от основите на острова край столицата на Дания трябва да бъдат налети до 2035 г., като целта е проектът да бъде завършен изцяло до 2070 г. Изграждането на изкуствения остров с размер колкото 400 футболни игрища ще изисква около 80 млн. тона почва да бъдат доставени в района, за да се създаде само полуостровът, съобщават местните медии. Все още няма информация на каква цена ще продават жилищата на изкуствения остров.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"