Израел бомбардира Газа и Южен Ливан, „Хизбула“ стреля по Хайфа

Нова поредица от въздушни удари нанесе Израел в покрайнините на ливанската столица Бейрут късно в неделя на фона на засилени бомбардировки в северната част на ивицата Газа и в Южен Ливан, предаде БТА.

От своя страна израелската армия обяви, че нейни самолети са нанесли удари по цели на разузнаването на „Хизбула“ в Бейрут, включително средства за събиране на разузнавателна информация, командни центрове и други инфраструктурни цели.

През последните няколко часа въздушни удари са били нанесени срещу складове за оръжия на „Хизбула“ в района на Бейрут, съобщи израелската армия, която отбелязва, че са регистрирани вторични експлозии, които потвърждават наличието на въоръжение в обектите.

Според палестински представители при удар срещу джамия в ивицата Газа са загинали 19 души.

Междувременно Израел потвърди, че „Хизбула“ е извършила атака срещу Хайфа. 

В съобщение на „Хизбула“ се казва, че цел на атаката е била военна база южно от Хайфа, срещу която е бил изстрелян залп от ракети „Фади 1“. Според публикации две ракети са ударили Хайфа.

Полицията съобщи, че са повредени няколко сгради и други имоти. Има съобщения за леки наранявания и хора, които са били откарани в близка болница. Mедицинска помощ е оказана на 10 души, повечето от които ранени от шрапнели.

Израел е в състояние на повишена готовност преди възпоменателните събития за годишнината от нападението на „Хамас“ в Южен Израел на 7 октомври миналата година, а демонстрациите продължават по цял свят.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"