Израел прихвана балистична ракета на „Хизбула” близо до Тел Авив

Израел прихвана ракета, изстреляна от „Хизбула” близо до Тел Авив в безпрецедентна атака от въоръжените групи, която достигна дълбоко в търговския център на страната и отбеляза нова ескалираща стъпка в конфликта между двете страни, съобщава CNN.

Хората в Тел Авив и централния град Нетания се събудиха от сирени, когато Израел съобщи, че противовъздушната му отбрана е прихванала ракета земя-земя – първият път, когато ракета, изстреляна от „Хизбула”, е достигнала близо до града, съобщи израелската армия.

Няма съобщения за щети или жертви.

Подкрепяната от Иран въоръжена групировка „Хизбула” потвърди, че е изстреляла балистична ракета, насочена към щаба на израелската разузнавателна служба „Мосад”, която обвинява за атаки срещу нейни членове, включително координираните експлозии на хиляди пейджъри и уоки-токита миналата седмица.

Смята се, че това е първата балистична ракета, изстреляна от „Хизбула” към Израел, и е изстреляна „в подкрепа на нашия палестински народ в Газа“ и в „защита на Ливан и неговия народ“, каза „Хизбула”.

Израелската армия каза, че ракетата е била прихваната близо до Тел Авив, град с повече от четири милиона души на брега на Средиземно море, и военновъздушните сили са ударили изстрелващата ѝ установка в района на Нафакие, Южен Ливан.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"